Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بخش اندکی از جامعه در روزهای گذشته نسبت به مبلغ قبض برق خود اعتراضاتی داشته‌اند و حتی دامنه این اعتراضات به مجلس شورای اسلامی کشیده شد.

بر این اساس پایش مشترکان خانگی صنعت برق می‌تواند به خوبی جامعه معترض به مبلغ قبض برق را مشخص کند. در همین راستا به استناد آمار به دست آمده از پایش‌های صنعت برق، 28 درصد از مشترکان خانگی انرژی الکتریسیته در کشور جزء کم‌مصرف‌ها رده‌بندی شده و در پله اول از نظر میزان مصرف یعنی مصرف کمتر از 100 کیلووات ساعت در ماه قرار می‌گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشترین میزان تمرکز مصرف مشترکان خانگی در پله دوم مصرف قرار دارد، جاییکه 35 درصد از مشترکان برق خانگی در هر ماه مصرف بین 100 تا 200 کیلووات ساعت در ماه را تجربه می‌کنند. علاوه بر این مشترکانی برق خانگی که میزان مصرف آن‌ها در پله سوم قرار گرفته و مصرف بین 200 تا 300 کیلووات ساعت در ماه را دارند، 23 درصد از کل مشترکان خانگی را در بر می‌گیرند.

*86 درصد مشترکان صنعت برق مطابق الگو مصرف می‌کنند

بر اساس آمار ارائه شده بیش از 86 درصد از مشترکان خانگی صنعت برق در 3 پله اول مصرف متمرکز شده و مطابق میانگین الگوی تعیین شده در کشور به مصرف برق می‌پردازند. میزان هزینه برق این گروه بزرگ در هر سال بر اساس مصوبه بودجه معادل 7 درصد افزایش می‌یابد و امسال نیز هیچ افزایش قیمتی به جز 7 درصد سالانه در میزان مصرف برق آن‌ها اتفاق نیفتاده است.

اما پر مصرف‌های صنعت برق که در پله‌های چهارم یعنی مصرف بین 300 تا 400 کیلووات ساعت در ماه، پله پنجم یعنی مصرف بین 400 تا 500 کیلووات ساعت در ماه قرار دارند، به ترتیب 9 درصد و 3 درصد از مشترکان صنعت برق را شامل شده و در مجموع پرمصرف‌ها 12 درصد از جامعه آماری مشترکان خانگی هستند. میزان مصرف برق این بخش علاوه بر 7 درصد اضافه شده در هر سال 16 درصد دیگر نیز به سبب تشویق برای کم مصرفی اضافه شده و در مجموع سالانه 23 درصد افزایش قیمت را تجربه خواهند کرد.

*3 درصد از مشترکان صنعت برق بد مصرف هستند

اما بد مصرف‌های صنعت برق که در پله ششم و پله هفتم قرار دارند، به ترتیب 1 درصد و 2 درصد از جامعه مشترکان صنعت برق را به خود اختصاص داده و این جامعه مجموعا 3 درصدی مشترکان خانگی که عمدتا جزء دهک‌های درآمدی ثروتمند میز هستند، علاوه بر 23 درصد افزایش قیمت رخ داده به دلیل بد مصرف 10 درصد بیشتر متحمل افزایش تعرفه مصرف برق شد و 33 درصد افزایش قیمت را تجربه کردند.

نکته قابل توجه در میزان مصرف، میانگین قیمت پرداختی مشترکان است. بر همین اساس میانگین پرداختی مشترکان پله اول مصرف معادل، صفر است زیرا بر اساس مصوبات برق امید، میزان پرداختی این مشترکان مشمول تخفیف 100 درصدی قیمت برق می‌شود، در پله دوم میانگین پرداختی مشترکان 35.1 هزار تومان است، در پله سوم این پرداختی به 68.9 هزار تومان می‌رسد، در پله چهارم مشترکان برق خانگی نسبت به پرداخت 164.2 هزار تومان به طور میانگین اقدام می‌کنند، مشترکان پر مصرف پله پنجم در هر ماه به طور متوسط 277.2 هزار تومان هزینه برق می‌پردازند، در پله ششم و  برای مشترکان بد مصرف این عدد به 406.7 هزار تومان می‌رسد و در نهایت متوسط پرداختی مشترکان در پله هفتم در وضعیت بسیار بد مصرفی معادل 993.2 هزار تومان در هر ماه است.

*قبض نجومی برق نتیجه مصرف نجومی است

زمانیکه میزان پرداختی مشترکان خانگی را در کنار تعداد آن‌ها قرار می‌دهیم، متوجه این مسئله خواهیم شده که بیشترین میزان پرداختی صنعت برق برای مشترکان دو پله ششم و هفتم بوده که مجموعا 3 درصد از مشترکان را در برمی‌گیرد.

به عبارت دیگر تنها 3 درصد از مشترکان به دلیل مصرف بیش از 2 برابری الگوی مصرف متحمل هزینه قابل توجه در صنعت برق شده‌اند و این بخش بد مصرف و تریبون‌دار در فضای جامعه خود را نماینده کلیت مردم معرفی کرده و حاضر به پرداخت هزینه بد مصرف خود نیستند.

بر همین اساس، رضا اردکانیان، وزیر سابق نیرو در گفتگویی عنوان کرده بود، «تا بحث تعرفه و اصلاح تعرفه پیش آمده بلافاصله گروهی از اقشار غیر متمکن که اگر یارانه را هدف‌مند کنید تحت فشار قرار می‌گیرند، به ذهن می‌آیند و همیشه این‌ها سپر انسانی مقابل عدۀ دیگری که از این موضوع بهره می‌برند هستند.»

*هزینه اسراف برق برای بد مصرف‌ها باید بیشتر شود

بررسی‌های آماری بیانگر آن است که استفاده از عبارت افزایش قیمت برق در حال حاضر صحیح نبوده و وزارت نیرو در اقدامی تنها نسبت به افزایش قیمت برق پر مصرف‌ها و بد مصرف‌ها اقدام کرده است. اقدامی که به دلیل کاهش یارانه انرژی پرداختی از جیب آحاد مردم به جیب ثروتمندان پرمصرف و بد مصرف می‌تواند منشا اتفاقات بسیار مثبت از جمله کاهش بدهی دولت به بخش خصوصی برق و توسعه زیرساخت‌های این حوزه منتهی شود.

به عبارت دیگر بخش اعظمی 86 درصدی مردم که میزان مصرف معقولی دارند، باید بدانند که چهل چراغ خانه پرمصرف‌ها و بد مصرف‌های صنعت برق از سرمایه متعلق به آنان در قالب یارانه انرژی روشن شده و طبیعتا عمده اعتراضات در این حوزه نیز توسط آن‌ها هدایت می‌شود.

در حال حاضر مصرف نجومی و اسراف برق توسط عده‌ای در کشور سبب شده تا میزان صادرات برق کشور به حداقل برسد، بر همین اساس تعرفه‌های بخش بد مصرفی باید به گونه ای تغییر کند که اسراف برق این بخش اقلیت فرصت افزایش عایدی ناشی از صادرات انرژی سلب نشود.

علاوه بر این نمایندگان مجلس باید توجه کنند که نماینده اکثریت مردم هستند و تریبون مقدس آن‌ها در نظام جمهوری اسلامی نباید مورد سوء استفاده 3 درصدی‌های ثروتمند قرار گیرد.

انتهای پیام/ب

منبع: فارس

کلیدواژه: قیمت برق افزایش قیمت برق بد مصرف ها پر مصرف ها صنعت برق هزینه برق کیلووات ساعت در ماه 3 درصد از مشترکان مشترکان صنعت برق پرداختی مشترکان مشترکان خانگی صنعت برق درصد افزایش افزایش قیمت میزان مصرف هزار تومان بد مصرف ها مصرف برق مصرف بین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۲۲۰۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح تعرفه‌گذاری پلکانی گاز خانگی باید اجرایی شود/ تخصیص بی‌حساب و کتاب یارانه انرژی را متوقف کنید

ناصر سودانی گفت: یکی از راه‌های بهینه کردن مصرف گاز در بین مردم این است که طرح تعرفه گذاری پلکانی گاز خانگی اجرایی شود. به این صورت که از افرادی که مصرف بالایی از گاز دارند هزینه بیشتری اخذ شود تا جلوی تخصیص بی‌حساب و کتاب یارانه انرژی به این افراد گرفته شود.

ناصر سودانی، کارشناس انرژی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو درخصوص میزان تاثیرگذاری طرح تعرفه‌گذاری پلکانی گاز خانگی برای کنترل مصرف گاز بخش خانگی گفت: شدت مصرف گاز در کشور ما خیلی بالاست. کشور‌هایی مثل چین و هند که جمعیت بیشتری نسبت به ما دارند، سطح مصرف انرژی در آن‌ها بسیار پایین‌تر است. ما در فرهنگ سازی کوتاه آمده‌ایم و باید این مسئله را جدی بگیریم و شیوه‌هایی را اجرایی کنیم تا مردم در مصرف خود جدی‌تر عمل کنند.

 

این کارشناس انرژی افزود: یکی از راه‌های بهینه کردن مصرف گاز در بین مردم این است که طرح تعرفه گذاری پلکانی گاز خانگی اجرایی شود. به این صورت که از افرادی که مصرف بالایی از گاز دارند هزینه بیشتری اخذ شود تا به این ترتیب جلوی تخصیص بی‌حساب و کتاب یارانه انرژی به این افراد گرفته شود.

 

سودانی در ادامه بیان کرد: در کشور ما گاز به قیمت بسیار نازلی به مردم تخصیص پیدا می‌کند، زیرا شامل یارانه پنهان انرژی می‌شود، ولی وقتی سطح مصرف گاز دسته بندی شود و افراد بر اساس میزان مصرف خود قبض گاز بپردازند، قطعا متوجه ارزش آن خواهند شد.

 

وی ادامه داد: در این شیوه هر چه سطح مصرف گاز خانوار‌ها بالاتر برود به همان میزان دریافت یارانه انرژی آن‌ها کمتر می‌شود.

دیگر خبرها

  • اهدای جوایز نفیس برای کاهش ۱۵ درصدی مصرف در ۲۱ هفته
  • پیش بینی کاهش ناترازی برق به ۱۱ هزار مگاوات
  • اسراف در مصرف آب به لطف آبیاری گل‌ها در محدوده پل آذر اصفهان + فیلم و تصاویر
  • مصرف برق همدان در بخش‌های مختلف انضباط یابد
  • مصرف ۳ هزار و ۸۸۵ میلیون کیلووات ساعت برق در استان همدان
  • طرح تعرفه‌گذاری پلکانی گاز خانگی باید اجرایی شود/ تخصیص بی‌حساب و کتاب یارانه انرژی را متوقف کنید
  • میزان پرشدگی مخازن سد‌های کشور
  • پرداخت بیش از ۳۸ میلیارد تومان پاداش به کم مصرف‌ها در قزوین
  • پرداخت ۳۸ میلیارد تومان پاداش به کم مصرف‌ها
  • بیش از ۸۰ میلیون جایزه غیرنقدی پیش‌بینی شده برای خوش‌مصرف‌ها